zondag 16 juli 2017

Zondag 16 juli - 'Met belgerinkel naar de winkel'


Roanne - Vollore-Montagne
afstand : 65.7km, gem. snelheid: 15.5km/u, stijgen: 1175m, dalen: 614m
afstand afgelegd: 1050km, afstand tot Barcelona: +/-805km


Vandaag is het zondag, maar het winkeltje vlak bij ons hotel is toch open. We willen graag wat fruit meenemen op onze fietstocht.
Terwijl ik appels koop, is er een Fransman gestopt voor een praatje met Koen.  Er is geen speld tussen de krijgen bij die man, maar als Koen vertelt dat we naar Vollore-Montagne rijden is zijn reactie 'Oh la la, ça monte eh!' en de hoek die hij maakt met zijn elleboog en zijn onderarm, doet mij kippevel krijgen ...


Soit, we moeten eraan beginnen, we hebben de rit niet te lang gepland vandaag maar 't zal een zware worden !
Tijdens 't eerste stuk van onze rit, komen we deze muurschildering tegen. Eén van de routes naar Santiago de Compostela loopt blijkbaar langs deze weg.




Na 't eerste steilere klimmetje komen we aan een stuwdam. We blazen al eens uit ...




We blijven er even genieten van 't landschap, rusten wat en maken wat foto's.




Onderweg stoppen we regelmatig in de schaduw om te drinken want het wordt hoe langer hoe warmer en de verzuring van de spieren laat zich gevoelen.




Om half 2 zetten we ons neer op mijn multifunctionele regencape van wijlen Kaat Tilley (kan ook als picknickkleed gebruikt worden en is bijeen gespaard met de klevertjes van 'met belgerinkel naar de winkel').



Een aantal keer spring ik nog recht omdat ook sprinkhanen, grote en minder grote spinnen, kevers van allerlei slag en soort ... willen komen deelnemen aan ons etentje.
Uiteindelijk eten we onze baguette met de gerookte ham en de appels rustig op.




We rijden verder, 't wordt al heet en we moeten nog veel bergop. 't Is vaak zwoegen en zweten op de fietsen, maar we vorderen en we rijden in een mooi décor.




Als we arriveren op onze bestemming in het Hotel des Touristes in Vollore-Montagne is het nog geen 4 uur. We zetten ons op 't terras, Koen drinkt een pintje en ik eet een ijsje. Seffens kunnen we op de kamer en vanavond kunnen we hier iets eten.
't Is mooi geweest voor vandaag ...




Deze col van 855m kunnen we ook weer op onze palmares zetten....



4 opmerkingen:

  1. Wat een sportievelingen zijn jullie toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaai... jullie zitten al over de helft ! Dat is goed gereden... het kriebelt als ik die reisverslagen lees :-))) Goed geschreven en mooi geïllustreerd ! We blijven jullie volgen en wie weet wagen we er ons volgend jaar ook wel aan ! Succes bij de verdere rit !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hehe, wat een leuke trip,
    we hebben intussen ook even kunnen proeven van de voies vertes in Frankrijk. Heerlijk toch.
    ik wens jullie nog een hele fijne tocht, mooie fietspaden, lekvrije banden, goed gezelschap en een zacht zadel.
    geniet ervan!
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Proficiat he Veer & Koen. Ondertussen over de helft hé. :-0
    Ik ben juist aangekomen in Dover. Mijn reis nr de Cotswolds is begonnen. ;-). Nog veel fietsplezier! Grtjs. Rit (& Kitty)

    BeantwoordenVerwijderen