dinsdag 25 juli 2017

Dinsdag 25 juli - De kuren van de Tramontane


Durban Corbières - Thuir
afstand : 74.6km, gem. snelheid: 15.7km/u, stijgen: 1007m, dalen: 953m
afstand afgelegd: 1704.1km, afstand tot Barcelona: +/-243km


Door de luiken horen we 'le tramontane' tekeer gaan als we wakker worden. We hoorden van Bert en Bruno, onze gastheren 2 dagen geleden,  dat hij steeds in een veelvoud van 3 dagen zijn kuren heeft.  Hopelijk is dat een fabeltje !


We merken meer en meer tekenen van Spanje op onze weg.






We zien verschillende kastelen van de Katharen op de hellingen staan.




Soms moeten we toch efkes stoppen want 't is zooooooooo prachtig !




Het is wel zwaar fietsen door dit grillige weertype : de tramontane bepaalt hoe snel we gaan.  Soms hangen we tijdens een afdaling gewoon stil op een bergflank. Als hij van achteraan komt, is alles poepsimpel.
Je ziet 't aan de wolken dat 't speciaal weer is.




We  bollen weer een ander departement van Frankrijk binnen en wat voor één ...




We passeren 'de orgelpijpen van 'Ille sur Têt', mooi om te zien.




Koentje zag eens nectarinen hangen ...




We sjezen tegen 30km per uur het stadje 'Thuir' binnen (de wind zit goed, begrijp je ?) en om half 5 zitten we er al onder een plataan van een Magnum Classic te genieten.


We beslissen dat we tot in Barcelona met de fiets gaan rijden. We hebben immers tijdens onze trip vandaag een kerel uit Lier gesproken die dat heel goed doenbaar vindt. Onze reisgids van Benjaminse loopt maar tot in Gerona en we dachten aanvankelijk ook daar te stoppen.  Maar ons gedacht is veranderd en we gaan trappen tot op de Ramblas...
















Een trompe-l'oeil zie je hier vaak ...











2 opmerkingen:

  1. Aha ik zie de bergen ;-)...tof dat jullie ook Barcelona aandoen! Ik dacht dat dit sowieso jullie einddoel was. Vergeet dan zeker niet even een kijkje te nemen op de Placa Réal...(Onze Koen heeft daar ooit nog een jazz café opengehouden in de Pipaclub ;-) benieuwd hoe dat plein er vandaag de dag uitziet ;-). Grtjs. R & M (PS Frans Leempoels heeft mij al 2x gevraagd per mail wnr jullie terug in Belgie zijn. Ik heb hem geantwoord dat hij jullie een sms kan sturen of een mail ...klopt toch hé want ik weet jullie exacte terugkomdatum niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn zeer sportief en moedig! Ik dacht ook dat jullie echt Barcelona gingen binnenrijden. Buena suerte!

    BeantwoordenVerwijderen