woensdag 26 juli 2017

Woensdag 26 juli - De Pyreneeën over !


Thuir - Figueres
afstand : 72.1km, gem. snelheid: 15.1km/u, stijgen: 1072m, dalen: 1136m
afstand afgelegd: 1776.2km, afstand tot Barcelona: +/-172km
We grappen nog tegen elkaar bij 't ontbijt over hoe we de dag die voor ons ligt, kunnen aanpakken : we maken een artikel voor de blog 'We geraken er niet over ...' en dan maken we rechtsomkeer, naar Asse terug.
Maar we zijn geen mietjes en we weten dat daarbuiten de Pyreneeën op ons liggen te wachten.


Dus vertrekken we voor een zware rit met 'een goeie bult' om de dag te beginnen, vervolgens een afdaling en dan 'een superbult' om de Pyreneeën over te raken. Na minder dan 10 kilometer zijn we al goed aan 't klimmen. Het landschap is heel mooi en 't is gelukkig niet té warm. De tramontane werkt ons niet al te veel tegen.




We zien veel kurkeiken op onze weg. Je kan goed zien tot waar de kurk al verwijderd is.




Hier steken ze de kurken voor de flessen uit.




'De eerste bult' is met succes genomen en we kunnen dalen tot Maureillas.  Er is een bar open en we drinken allebei een stevige expresso want we zullen 't nodig hebben. Op dat moment hebben we al 25 km afgelegd.


We beginnen aan 't tweede deel van de dag en de zwaarste beklimming van onze hele reis. We besluiten om half 1 te stoppen in Las Illas om onze picknick op te eten.




Deze pijl moeten we volgen, weten we, maar eerst ons buikje vullen want 't zal nodig zijn.






Wat dan volgt, is gewoon niet te doen : via een soort 'sluipweg' sukkelen we naar Spanje. De weg is verschrikkelijk steil en bezaaid met dikke stenen.
Ik ben even zo bang dat ik gewoon van m'n fiets stap en te voet wil verder gaan, maar Koen krijgt me terug rustig en op 't juiste pad (letterlijk te nemen hier).




We geraken er over - soms met zo goed als geen snelheid meer - en met benen die trillen van vermoeidheid. Want we rijden ondertussen wel allebei electrisch maar het is natuurlijk best om zo zuinig mogelijk met de ondersteuning om te springen. Er is nergens iets om op te laden bij het beklimmen van zo'n col.
We zijn zo content dat we d'r geraakt zijn !






Nadien volgt de afdaling tot in Boadella d'Emporda en daar is een leuk terras gelegen aan een rivier, waar we iets drinken. Dat hebben we wel verdiend.




Rond half 5 zijn we aan 'Hotel Ronda' in Figueres.
We slapen vannacht op Spaanse bodem ...












Museum van Salvator Dali in Figueres...



4 opmerkingen:

  1. Allee dat hebben jullie goed gedaan ! Felicitationes! Rita & Marco (nu jullie in Spanje zijn ;-). Vrijdag arriveren jullie in Barcelona, de eindmeet is nabij. Ik duim voor de laatst loodjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaï, Nen dikke proficiat aan alle twee! Ik bewonder jullie!!!! Geniet van deze prachtige Spaanse avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gereden ! Het is idd soms nodig om met de capaciteit van je batterij zuinig om te springen, vooral als er niet direct oplaadpunten in de omgeving zijn... Nog even doorbijten... jullie doel komt al in zicht ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed gereden ! Het is idd soms nodig om met de capaciteit van je batterij zuinig om te springen, vooral als er niet direct oplaadpunten in de omgeving zijn... Nog even doorbijten... jullie doel komt al in zicht ...

    BeantwoordenVerwijderen