woensdag 12 juli 2017

Woensdag 12 juli - Herfstige toestanden


Villers-sur-Port - Gray
afstand : 74.2km, gem. snelheid: 16.9km/u, stijgen: 210m, dalen: 285m
afstand afgelegd: 705km, afstand tot Barcelona: +/-1100km

Als de kerkklokken zes uur luiden - en op de foto kunnen jullie zien dat ze nét niet in onze kamer aan 't beieren zijn - denken we dat 't eigenlijk nog zal meevallen wat 't weer betreft vandaag.


Maar na 't ontbijt, weten we wel zeker 'dit komt niet goed'  en trekken we meteen alles wat we aan regenmateriaal hebben aan. Gelukkig hebben we vandaag een licht dagje van een 70-tal kilometers voorzien om 't eens een beetje rustiger aan te kunnen doen.



Als we voor de 35ste keer onze fietskleren weer uittrekken, hebben we veel beziens langs de kant van de weg.


We zoeken en we zoeken en we zoeken en we zoeken en we zoeken en we zoeken en we zoeken ...
een horecaaangelegenheid die OPEN is voor een koffietje maar 't is een hopeloze zaak.
We eten vandaag onze broodjes op in een 4sterren wasbekken ...


We rijden door dorpjes die duidelijk door de Tour bezocht zijn in de voorbije dagen. Er staan overal leuk beschilderde fietsen en er hangen vlaggetjes in de straten.


Koen is onderweg gefascineerd door een boot die door een tunnel vaart. Hij rijdt er zelfs een stuk voor terug om 'm eruit te zien varen.



Nog voor 4u komen we al aan op ons verblijf 'La distillerie' - een héél toffe stek.  Het is een deel van een oud jezuïetenhuis dat helemaal gerenoveerd werd. We hebben een appartement met 3 verdiepingen helemaal voor ons alleen, schitterend gewoon !



De gastvrouw is een leuke madam, die voor ons een restaurantje in de buurt gereserveerd heeft. Seffens gaan we nog een wandelingetje maken door het stadje, Gray.
Morgen volgt er meer ...

Daar kunnen ze bij ons nog iets van leren ...

2 opmerkingen:

  1. Weeral een leuk ritje, zo te lezen...
    En dan kijken we ook uit naar het verslag van het restaurantje! :-)
    Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aan het dak te zien in de bourgognestreek nu? Weer n leuke verblijfplaats! Koen moet voor het Passenteam ook ns een fietstochtje vastleggen met verblijfplaats he ;-)!. Geniet nog verder. Grtjs uit Gent. De GF beginnen morgen en t is ook nog eens Quatorze Juillet in Frankrijk! Vergeet de beentjes dan niet te strekken op de musette hé.

    BeantwoordenVerwijderen